loire2

Antilliaans Family Style diner & Loire Wijnproeverij – Nieuwsbrief

Beste gasten, vrienden en familie,

Allereerst willen we jullie een heel gelukkig, vredig en liefdevol 2017 wensen.
Vol frisse energie, na een heerlijke vakantie, beginnen we bij Marius en Worst aan 2017.
Bij Marius gaan we door met de ‘family style’ diners op dinsdagen en bij Worst wijncafé blijven we wijnproeverijen organiseren op zaterdag-middagen.

Het eerste Family Style diner staat gepland op dinsdag 31 januari. Deze keer staat het diner in het teken van de Antilliaanse keuken. Het Marius & Worst team kent veel verschillende persoonlijkheden met allemaal een heel eigen karakter, ingegeven door interesses, familie en cultuur. Al jaren werken Tim en Marcel in de keuken, beide toevallig half Antilliaans. Samen hadden ze de verantwoordelijkheid over de keuken tijdens Kees zijn laatste reis naar Chez Pannisse afgelopen november. Waar Tim en Marcel samen grapten: “samen zijn wij 1 Antilliaan” wat leidde tot de vraag: Hoe ziet de Antilliaanse keuken er eigenlijk uit? Onder (streng) toeziend oog van Kees gaan Tim en Marcel jullie dat laten proeven op 31 januari. Met z’n allen aan lange tafels eten wat de Antilliaanse pot schaft; natuurlijk gaan we op zoek naar bijpassende wijnen. We starten met een cocktail, grote gamba’s, varkensoor en octopus met spicy papaya pickle gevolgd door gebakken dorade, Kabritu Stoba (geiten stoof) als hoofdgerecht en Rum breadpudding toe.

We beginnen om 19.00 uur tot alles op is – de kosten zijn € 37,50
Reserveren kan per mail: mariuskees@gmail.com of telefoon: 020 – 422 7880

schermafbeelding-2017-01-08-om-22-07-27

Op 11 februari neemt David, van Bolomey Wijnimport jullie mee op reis door de Loire. Een paar dagen voor de proeverij komt hij terug uit dit bijzondere wijngebied en laat hij zijn nieuwste ontdekkingen proeven. Chenin blanc en Cabernet franc hebben bewezen goed te groeien in de Loire. Maar in de wijngaarden daar omheen vindt je een grotere varieteit aan rassen dan elders in Frankrijk met onder andere: cabernet sauvignon, malbec, gamay, meunier, pinot gris, chardonnay en natuurlijk ook veel sauvignon blanc en pinot noir. Van alle Franse wijn-regio’s produceert de Loire de grootste diversiteit aan wijn-stijlen: van stil, wit en rood tot aan alle typen mousserende wijn. Wij zijn heel benieuwd welke vondsten David komt laten proeven en zullen zorgen voor bijpassende Worstige zaken.

We beginnen om 13.00 uur tot 16.30 – de kosten zijn € 35,- incl. worstige zaken.
Reserveren kan per mail: info@deworst.nl of telefoon: 020 – 625 6167

We hopen jullie bij het Antilliaanse family style diner of de Loire proeverij te zien. Voor beide hebben we een beperkt aantal plaatsen, dus wees snel met reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt en proeft.

Hartelijke groet,
Kees en het Team van Marius & Worst