Cecina de Leon

Cecina de Leon met orzo – pesto – bloemkool salade – recept

Cecina de Leon met orzo – pesto – bloemkool saladeEen mooie rijke gerookte runderham uit Astorga in centraal Noord Spanje.

Maar u kunt natuurlijk ook voor een andere gerookte, gedroogde ham kiezen bijv. het Tiroler Speck uit de omgeving van Merano in Noord Italië.

Met deze laat zomerse pasta-salade levert het een heerlijk lunchgerecht op.

Orzo is een rijst vormige pasta die een prettig mondgevoel geeft. Zacht, smeuïg en toch structuur.

– 250 gram orzo pasta
– 1 kleine bloemkool
– 2 tenen knoflook
– 3 eetlepels pesto genovese
– een flinke scheut olijfolie vierge
– sap van 1 citroen
– zout en peper

Kook de pasta al dente.

Snij de bloemkool in 4-en en dan 5 mm dikke plakken. Wees niet te voorzichtig, dit kan in 20 seconden.

Hak de knoflook.

Bak / roerbak de bloemkool met de knoflook beetgaar en laat het licht carameliseren en daarna afkoelen.

Meng de pasta, de bloemkool en de pesto en breng verder op smaak met citroen, olie en zout en peper.

Serveer op kamertemperatuur met de ham.

Drink er een heerlijk glas Albarino bij.