Kippenleverpastei

Kippenleverpastei – recept

– 1 kg kippenlevers
– 1 witte ui of 3 grote sjalotten
– 4 tenen knoflook
– 5 takjes verse tijm – ontsteelt en gehakt
– 100 gram boter
– 100 gram ganzenvet
– 2 eetlepels kappertjes
– 2 eetlepels Taggiasche olijven – ontpit
– 1 glas port of marsala of rode wijn
– 1 eetlepel balsamico azijn

Loop de levers na op zeentjes, etc.
Snipper de ui, hak de knoflook en de tijm.
Zet een stevige braadpan op het vuur.
Verhit het ganzenvet tot heet en roerbak alle levers bruin, maar houd ze roze van binnen.
Blus af met de wijn of port.
‘Smelt’ de ui, knoflook en tijm in een licht bruine boter.
‘Blus’ met de balsamico azijn, de kappers en de iets gehakte olijven. Neem van het vuur.
Als alles afgekoeld is, maar nog niet ijskoud, kieper alles op een grote houten werkbank en hak met een mes tot een pastei.
Liever niet met de keuken-machine; het moet flink grof blijven.

Serveer op geroosterd brood met een teen knoflook ingewreven. Geen mosterd !