Marius Worst_jan4959

Recept: Paté Maison

– 1 kg varkenshouder / nek met voldoende vet  – in stukken gesneden vetverhouding : 800 gram vlees / 200 gram vet
– 150 gr varkenslever – in stukken gesneden
– 1 middelgrote ui – gesnipperd
– 1 bos peterselie – grof gehakt
– 5 tenen knoflook – gehakt
– 25 gram zeezout
– flink wat zwarte peper – grof gemalen
– 20 gram bloem
– 2 eieren
– 1 borrel cognac
– 0,2 liter room
– 1 theelepel specerijen mix
– kruidnagel
– nootmuskaat
– gemberpoeder
– koreander
– kaneel

Bereiding:

Leg de losse onderdelen van uw gehaktmolen en het vlees 2 uur in de vriezer.

Draai het vlees 1x door de grove plaat.

Neem ⅓ deel van het gemalen vlees en draai dat met de ui, knoflook, peterselie en zout, specerijen door de fijne plaat.

Kneed de 2 vlees massa’s en de bloem, ei, room en cognac in een grote mengkom tot een homogene massa.

Bekleed een terrine-vorm met keuken plasticfolie. Zorg voor flinke extra overhang.

Doe de vleesmassa in de terrine en vouw het plastic toe.

Bak de terrine gedurende +- 1 uur in een oven van 150 °C in een bain marie (ovenschotel met heet water).

Laat de terrine afkoelen onder druk van een baksteen.

Serveer het liefst pas na een week (rijping).