Kees Elfring

Kees

Rick

Kees Elfring
1961 – Apeldoorn

Elfring ontwikkelde zich in een gezin van economen, juristen en krantenmensen tot kok. Natuurlijke ingrediënten, markten, wijn en eetcultuur werden al vroeg in de jaren 80 een passie. Een hotelschoolstage bij Robert Kranenborg in Brussel was de opmaat naar gedisciplineerd vakmanschap. Twee werkperiodes van ruim een jaar bij Chez Panisse, Berkeley Californië, na de hotelschool werden richting bepalend voor een levenshouding. Alles is met elkaar verbonden.

In 1990 opende hij met Petra Rijsemus restaurant Het Pomphuis in Ede. In ’99 ging ieder zijns weegs, Elfring naar Australië. Een land dat inspireerde tot de start van een gek groentebedrijf in 2000 in A’dam: Marius, lekker bladgroen en de rest. In 2002 werd het weer tijd om gewoon brood te verdienen met achter het fornuis staan.
Restaurant-Table d’hote Marius werd geopend. Piepklein, terug naar af: 20 stoelen, 6 gaspitten, dagelijks naar de markt, dagelijks een nieuw 4 gangen menu, eten wat de pot schaft. Echt eten in een authentieke, persoonlijke, maar ook eenvoudige setting.

In 2008 werd het duidelijk dat het pandje in de Barentszstraat op instorten stond en na 4 jaren van procedurele (gemeente), filosofische (misschien wil ik wel een snackbar), en fysieke (Midden-Oosten) omzwervingen, verhuisde Marius, mart 2012,naar een wat ruimere lokatie in de Barentszstraat en werd ernaast Wijncafé Worst geopend.